Onorarii

Modalitatile de colaborare dintre client si cabinet sunt adaptate in functie de interesul clientului. Cu fiecare client in parte incercam sa stabilim politica de preturi care sa-i satisfaca cel mai bine cerintele.

Onorarii pentru Persoane Fizice

  • Onorariile vor fi stabilite in raport de natura, dificultatea, amploarea sau durata cazului 

Onorarii pentru Persoane Juridice

In stabilirea onorariilor pentru persoane juridice cabinetul nostru accepta modalitati de plata a onorariilor sub diferite forme:

  • onorarii orare
  • onorarii fixe (forfetare)
  • onorariu-abonament
  • onorarii de succes

Onorariul Orar

Onorariul orar este stabilit pe ora de lucru, respectiv o suma fixa stabilita prin contract care se factureaza de catre Cabinet pentru fiecare ora de servicii avocatiale pe care reprezentantii sai le presteaza. In orice situatie in care se impun deplasari ale avocatilor Cabinetului la sediul Clientului sau la alta locatie din afara orasului Bucuresti, facturarea timpului astfel consumat se va face la tariful orar stabilit cu Clientul.

Onorariul Fix

Onorariul fix (forfetar) consta intr-o suma fixa globala pentru un serviciu avocatial determinat sau pentru categorii de astfel de servicii avocatiale pe care Cabinetul le presteaza. Asistenta si reprezentarea juridica a Clientului se remunereaza in acest fel in situatia in care munca prestata este cuantificata de la inceputul contractului, in special in cazurile de reprezentare a Clientului in litigii de orice fel, in fata instantelor de judecata sau arbitrale ori oricaror autoritati administrative.

Onorariul - Abonament

Onorariul-abonament presupune remunerarea activitatilor Cabinetului pe baza de abonament lunar cu servicii avocatiale incluse. Aceasta modalitate presupune incheierea contractului pentru perioade de timp intinse. Clientul va achita un onorariu lunar fix pentru pachetul de servicii avocatiale prestabilit sau, dupa caz, pentru asigurarea unui numar predefinit de ore incluse in abonament, urmat de facturarea orelor suplimentare potrivit modalitatii onorariului orar. Aceasta forma de colaborare este preferabila in situatiile in care Clientul urmareste sa beneficieze permanent de consultanta juridica in activitatile sale curente.

Onorariul de Succes

Onorariul de succes consta într-o suma fixa sau variabila (procentuala) stabilita de comun acord cu Clientul si care va fi achitata la atingerea rezultatului propus. Onorariul de succes completeaza onorariul fixat, avand un caracter complementar.

Cheltuieli

Cheltuieli: Pentru desfasurarea activitatii profesionale, Cabinetul poate solicita acoperirea cheltuielilor realizate in interesul clientului atunci cand aceste activitati implica costuri externe - taxe, onorarii ale expertilor, cheltuieli de deplasare - care vor fi suportate de client.